FENG Shui Esintisi

Ev dekorasyonu alanında gözde trendlerden biri olan Feng Shui kelime anlamı olarak rüzgar ve su anlamına gelen Bunun temel nedeni; doğadan gelen rüzgarların çiçek esintileri ve suyun enerjisinin hayatımızı daha dengeli kılacağı bereket ve şans getireceğine dair bir felsefi düşünce tarzıdır.

Kökeni Çin’e dayanan Chi her yerde bulunan görünmez bir enerji anlamına gelen. Bu enerji belli bir alanda toplandığı zaman ise o yerin Feng Shui’si demektir. Temel Feng Shui araç gereçlerini kullandığınız takdirde çevreniz ve doğayla olan ahengin içinde olabilir ve bu sayede sağlıklı başarılı ve mutluluğa erişme yolunda doğru adımlar atabilirsiniz.

Bir Uzakdoğu felsefesi olan Feng Shui yöntemlerini yaşam alanlarınızda uygulayabilmeniz için Uzakdoğu’yu temsil eden objeleri kullanmakla başlayabilir ve buna uygun renk tonlarını tercih edebilirsiniz.

Evinizde işyerinizde enerjinin doğru bir şekilde aktarılabilmesi için eşya ve mobilyaların size şans getirecek şekilde bu yaşam tarzına uygun dekore edilmesi anlamına geliyor Feng Shui; Evinizdeki çeşitli aksesuar ve mobilyaların renklerinde, konumlarında desenlerinde yapacağınız düzenlemelerle negatif enerjiyi azaltıp yok ederek pozitif enerjiyi arttırabilirsiniz. Tabii bunu yaparken kendi kişisel zevkleriniz de göz önünde tutarak yaşam alanınıza bereket ve mutluluk getirmesi için alternatif çözümler üretebilirsiniz. Bu dekorasyon yapılırken en sevdiğiniz eşyalar doğru yerlere yerleştirilir. Evdeki bolluk bereket ve huzur noktalarını simgeleyen noktalar hesaplandıktan sonra eşya ve objeler kullanılarak Feng Shui dekorasyonuna uygun dizayn edilmeye çalışılır. Buna ek olarak şans getireceğine inanılan aksesuarların alınması için önerilerde bulunulabilir.

Feng Shui eşya düzenleme sanatına göre en ideal evler dikdörtgen veya kare olanlardır. Pencereler de evin kendisi gibi uygunsa dikdörtgen şeklinde olup dışa doğru açılan eski panjur sistemini andıran tarzda evdeki tek kapıya karşılık üç pencere olmalıdır. Evdeki diğer bölümler orantılı bir şekilde salon yatak odası gibi alanlardan daha geniş tutulurken mutfak yahut yemek odasından daha yüksek konumda olmamalıdır. Feng Shui sanatına göre evin her bir bölümü detaylı olarak ele alırsak ilk etapta biraz önce bahsettiğimiz gibi giriş kapısından başlayarak giriş kısmında kapı büyük ve geniş olmalı ayrıca mümkünse aydınlık ve havadar bir alana açılmalıdır. Giriş kapısına uğurlu olduğuna inandığınız objeler koyulabilir ve Kapının karşısına ayna koyabilir ve böylece içeri gelen enerjiyi dışarı yansıtabilirsiniz. Eğer varsa evin bir arka kapısının olması da iyi bir tercihtir. Mutfak da giriş kısmı gibi iyi bir aydınlatılma ile ferah ve geniş olmasına dikkat edilebilir. Mutfak alanı tuvaletle karşı karşıya gelecek şekilde dizayn edilmemeli ve ocak fırın gibi araçlar tuvalet veya yatak odası kapılarıyla karşılıklı bulunmamalıdır. Mutfaktaki bazı araç gereçler Feng Shui’de bazı anlamlara gelirler. Örneğin; lavabo ve tezgah suyu temsil ederken ocak ve fırın ateşi sembolize ederler. Dolayısıyla bu iki bölüm karşı karşına gelmemelidir. Ateş ve su birleşimi yanlış bir tercihtir. Aynı şekilde ocak ve fırın buzdolabı ile de yan yana bulunmamalıdır. Evinizde bir yemek odası bulunuyorsa mutfağın yakınında olması sizin için avantajdır… Malzeme olarak ahşap tercih edilmeli, mermer ve cam gibi materyallerden kaçınmalıdır.

Yemek masasını tamamlayacak bir ayna bereketi ve bolluğu arttırması bakımından doğru bir aksesuar olmakla birlikte Evin önemli bölümlerinden biri olan salonun dekorasyonu da Feng Shui dizaynında önemli bir yer tutar. Eşyalarda düz hatlar seçilirken kirişler açıkta olmamalıdır. Aksesuar olarak renkli resimler, yağlı boya tablolar ve bitkiler kullanmalı doğal gün ışığından bolca yararlanılmalıdır. İçinde su bulunan objeleri arkanıza almayarak görebileceğiniz yerlere yerleştirin. Yatak odasına gelirsek sıcak ve sakin renkler tercih edilmeli ve mümkünse yatak bir aynaya bakmalıdır. Aynı odayı paylaşan eşlerin sabah uyandıklarında aynada kendilerini görüp bu dizayn sayesinde huzuru sabah kalktıklarında yaşamaları güne en önemli detaydır ve Yatağın konumu önemli olmakla birlikte duvara karşı veya köşeye dayandırılmalıdır. Yatağı açık bir kirişin yanına konumlandırmamaya özen gösterin. Televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazların yatak odanızda olmaması huzurlu bir ortam için gereklidir. Aynı zamanda bu elektronik cihazların yaydığı elektromanyetik dalgalar sağlığınıza da olumsuz yönde etkilemekle birlikte kanser oluşumuna sebebiyet vermemektir Son olarak banyo düzenlemesinde yine odalarda olduğu gibi ayna kullanımı önemli bir detaydır. Tuvalet ve banyo kapıları mümkünse ön taraftan görünmemeli yahut salon gibi odalarla karşı karşıya olmamalıdır. Bu alanın duvarlarında diğer tarafında yatağın o duvara dayanmamasına da dikkat edilmelidir.