Kuvars Kristali

Aslında adı kuvars kristalidir kuvars taşı, yeryüzündeki en sert minerallerden biridir. Kuvars, dünya yüzeyinde en bol ve en yaygın bulunan değerli taşların içinde yer alır. Hem kimyasal hem de mekanik ayrışmaya karşı dayanıklı olan kuvars taşı, metaformik ve tortul kayaçlardandır.

Dünyanın hemen hemen her bölgesinde bulunan kuvars taşı, en çok Brezilya ve Madagaskar’da çıkartılır. Hatta dünyanın en değerli taşlarından olan mavi kuvarsın en zengin yatakları Brezilya’dadır. Ayrıca Afrika bölgesinde bulunan birçok ülkede de çıkartılmaktadır.

Türkiye’de ise özellikle dumanlı kuvarsın en güzeli ve onun siyah türü olan ‘Morion’ çıkartılmaktadır. Balıkesir, Göğü-Dursunbey Köyü civarında volkanik kayaçlar içinde ametist kristalleri bulunur. Aydın Damder-Karacasu Köyünde hafif ve şeffaf dumanlı kuvars kristalleri bulunur. Yine Aydın’ın Koçarlı ilçesi Mersinbeleni Köyünde, dumanlı kuvars ve dağ kristali (şeffaf kuvars) yaygındır

İlk çağlardan bu yana tedavi alanında kullanılan kuvars kristali oksijen ve silikonun bileşenlerinden oluşmaktadır. Günümüzde de tedavi nitelikli taşların başında gelmektedir. Metafiziksel anlamda kuvvetin ve gizli gücün sembolüdür. Doğanın enerjisini içinden geçirip iletir. Kâinatın sonsuz gücünü temsil ettiğine ve taşıyanın bu gücü kavrayabileceğine inanılmıştır.

Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok eder ve pozitif enerjiyi toplar, aktive eder aynı zamanda biriktirir. Düşünce formlarını aktive eden bir özelliği de vardır. Bugün kuvars modern teknolojik yöntemlerle farklı alanlarda kullanılmak üzere farklı ürünlere dönüştürülmektedir. Örneğin mermer ve granitin kullanıldığı mutfak ve banyo tezgahı belenco dönüşümünde de karşımıza çıkıyor, ayrıca zemin döşeme gibi alanlarda kuvars günümüz yaşantısının olmazsa olmazı haline gelmekte, her geçen gün daha çok karşımıza çıkmaktadır.