Adım Adım Web Sitesi Kurmak !

İnternet kullanımının artması ile birlikte, hayatımıza birçok web sitesi girdi. Peki bir web sitesi kurmak çok mu zor? Tabiki değil. Hazır web sitesi kurulumu hizmeti sunan bir çok site var yada google gibi blog sayfa açma hizmeti sunan birçok şirket. Biz bu yazımızda kendi domain ismimiz yani alan adımız ve hosting hesabımız ile tamamen bize ait olan bir web sitesini nasıl kurabiliriz bunu inceleyeceğiz.

Öncelikle web sitemize bir isim bulmalıyız. Örneğin mobilya ile ilgili bir web sitesi açmayı düşünüyor isek içinde mobilya geçen bir alan adı almak en doğru seçeneklerden bir olabilir. Bilgisiyar sektöründe faaliyette bulunan örneğin bir hosting firması iseniz ve sanal sunucu hizmeti sunuyorsanız, daha özel sipesifik bir kelime örnek VPS yani Virtual Private Server yani Sanal Sunucu kelimesinin içinde geçtiği bir alan adı da tercih edebilirsiniz. Uzun uzun düşündük ve alan adımızı belirledik, peki şimdi ne olacak ? Sadece alan adı almak web sitesi kurmak için yeterli mi ?

Tabiki değil web sitemizin resimlerini, yazdığımız yazıları saklayacağımız bir bilgisayara ihtiyacımız var. Bu bilgisayarlar yani sunucularda birden fazla kişiye ait web sitelerine ait dosyalar olabileceği gibi, bilgisayar tamamen size ait de olabilir, konumuz bu olmadığı için fazla detayı girmiyoruz. Neticede hosting de aldığımızı ve artık resimlerimizi ve dosyalarımızı koyacak internet ortamında bir klasörümüzünde olduğunu biliyoruz. Web sitemizin açılış sayfası ve diğer tanıtım sayfalarını ve sayfalardaki resimleri bir araya getirip öncelikle bir ön hazırlık yapalım ve sonra sitemizi tasarlamaya başlayalım.

Gelelim web sayfamıza, web sayfamızı eğer html kod bilgimiz var ise, sayfaları kendimiz bizzat kodlayabiliriz. Bunun için notepad+ gibi birçok ücretsiz editör kullanabilir ya da word press gibi hazır olarak hosting hesabınıza yükleyebileceğiniz içerik yönetim sistemlerini kullanabiliriz. Yazılımı yükledikten sonra, hoşumuza giden bir temayı da yükleyerek sitemizi tasarlamaya başlayabiliriz. Eğer site kurulumunda zorlanırsanız, bu konulardan anlayan bir arkadaşınızdan yada profesyonel bir web tasarım firmasından destek alabilirsiniz.

Web sayfamızın öncelikle açılış sayfasını tasarlamalıyız. Yaptığımız iş ile ilgili bilgiler, örnek; çimstone mutfak tezgahı, inşaat demiri, parke gibi ürünlerimiz veya endüstriyel soğutma, böcek ilaçlama gibi hizmetlerimizi menüde göstermek kullanıcının kolayca web sitemizde gezmesini kolaylaştıracaktır. Tabi ki web sitenizde iletişim bilgileriniz, adresiniz, örnek fethiye merkez de iseniz, bir fethiyeyi ayrıntılı gösteren bir harita, işletmenize gelecek kişilerin sizi ve işletmenizi bulmanızı kolaylaştıracaktır. Özetlemek gerekirse, bir web sitesinin kurulumu için bir alan adı yani sitenizin ismi ve yazılarınızın ve sitedeki resimlerinizi saklayabileceğiniz bir hosting hesabı yani barındırma hesabı satın almanız ilk etapta yeterli olacaktır. Domain alan adınızı ve hosting hesabınızın ayarlarını yaptıktan sonra, sitenizi öncelikle kendi bilgisayarınızda tasarlayıp, sonradan internete yükleyerek yani hosting hesabınıza yükleyerek yayına alabilirsiniz. Bu yazımızda mümkün olduğunca teknik ifadeler kullanmadan, bir web sitesi kurmak için basit anlamda neler gerekir bunu izah etmeye çalıştık.

Web sitenizin kurulumu tamamlandıktan sonra, varsa sosyal medya hesaplarından site linkinizi paylaşmanızı hatta ticari bir faaliyetiniz varsa gazete ilan haricinde, arama motorlarında reklam vermenizi öneriniz. Arama motorlarında web sitenizin ücretsiz olarak üst sıralarda çıkması sitenizin ziyaretçi sayısını arttıracaktır. Bu anlamda Seo Hizmeti almanız, web siteniz içinde faydalı olacaktır.